23 Iyun 2016 01:06
1025
Nazirlər Kabineti
A- A+

Azərbaycan Respublikasının Nazirlər Kabinetinin qərarı № 231

 

№ 231                                    Bakı şəhəri, 17 iyun 2016-cı il

 

“Baytarlıq, fitosanitar və sanitariya nəzarətinə aid malların Vahid Siyahısı”nın təsdiq edilməsi barədə

 

“Gömrük sistemində islahatların davam etdirilməsi ilə bağlı əlavə tədbirlər haqqında” Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 2016-cı il 4 mart tarixli 1853 nömrəli Sərəncamının 1.2-ci bəndinin icrasını təmin etmək məqsədi ilə Azərbaycan Respublikasının Nazirlər Kabineti qərara alır:

“Baytarlıq, fitosanitar və sanitariya nəzarətinə aid malların Vahid Siyahısı” təsdiq edilsin (əlavə olunur).

 

Artur RASİ-ZADƏ,

Azərbaycan Respublikasının Baş naziri

 

Azərbaycan Respublikası Nazirlər Kabinetinin 2016-cı  il 17 iyun tarixli 231 nömrəli qərarı ilə təsdiq edilmişdir.

 

 Baytarlıq, fitosanitar və sanitariya nəzarətinə 

aid malların Vahid Siyahısı

 

 

 

 

Sıra

№-si

Malınadıvətəsviri

XİFMN üzrəkodu

1

2

3

1. Baytarlıqnəzarətinə aid mallar

1.1.

Diri atlar, ulaqlar, qatırlar və at qatırları

0101

1.2.

Diriiribuynuzluheyvanlar

0102

1.3.

Diridonuzlar

0103

1.4.

Diriqoyunlarvəkeçilər

0104

1.5.

Diri ev quşları - Gallusdomesticus növlü ev toyuqları, ördəklər, qazlar, hindtoyuqları və firəngtoyuqları

0105

1.6.

Digərdiriheyvanlar

0106

1.7.

Təzə və ya soyudulmuş iribuynuzlu heyvan əti`

0201

1.8.

Dondurulmuşiribuynuzluheyvanəti

0202

1.9.

Təzə, soyudulmuş və ya dondurulmuş donuz əti

0203

1.10.

Təzə, soyudulmuş və ya dondurulmuş qoyun əti və ya keçi əti

0204

1.11.

Atların, ulaqların, qatırların və ya at qatırlarının təzə, soyudulmuş və ya dondurulmuş əti

0205 00

1.12.

İribuynuzlu heyvanın, donuzun, qoyunun, keçinin, atların, ulaqların, qatırların və ya at qatırlarının təzə, soyudulmuş və ya dondurulmuş əlavə qida məhsulları

0206

1.13.

0105 mal mövqeyində göstərilən ev quşlarının təzə, soyudulmuş və ya dondurulmuş əti və ət əlavələri

0207

1.14.

Digər təzə, soyudulmuş və ya dondurulmuş ət və qidaya yararlı ət əlavələri

0208

 

 

1

2

3

1.15.

Əridilməmiş və ya başqa üsulla hasil edilməmiş təzə, soyudulmuş, dondurul-muş, duzlu, duzlu suda olan, qurudulmuş və ya hisə verilmiş yavan ətdən ayrılmış donuz piyi və ev quşunun piyi

0209

1.16.

Duzlu, duzlu suda olan, qurudulmuş və ya hisə verilmiş ət və qidaya yararlı ət əlavələri; ətdən və ya ət əlavələrindən qida üçün yararlı olan qaba və narın üyüdülmüş un

0210

1.17.

Diribalıq

0301

1.18.

0304 mal mövqeyində təsnif edilən balıq filesi və başqa balıq əti istisna olmaqla, təzə və ya soyudulmuş balıq əti

0302

1.19.

0304 mal mövqeyində təsnif edilən digər balıq əti istisna olmaqla, dondurulmuş balıq və balıq filesi

0303

1.20.

Təzə, soyudulmuş və ya dondurulmuş balıq filesi və digər balıq əti (qiymə daxil olmaqla)

0304

1.21.

Duzlu və ya duzlu suda qurudulmuş balıq; hisə verilməzdən əvvəl və ya sonra isti və emala qalmış və ya qalmamış hisə verilmiş balıq; yeməkdə istifadə üçün yararlı qaba və ya narın balıq unu və qranulalar

0305

1.22.

Diri, təzə, soyudulmuş, dondurulmuş, qurudulmuş, duzlu və ya duzlu suya qoyulmuş zirehli və ya zirehsiz xərçəngkimilər; hisə verilməzdən əvvəl və ya hisə verilmə prosesində isti emala məruz qalmış və ya qalmamış hisə verilmiş zirehli və ya zirehsiz xərçəngkimilər; qaynar suda və ya buxarda bişmiş soyudulmuş və ya soyudulmamış, dondurulmuş, qurudulmuş, duzlu və ya duzlu suya qoyulmuş zirehli xərçəngkimilər; xərçəngkimilərdən hazırlanmış qida üçün yararlı qaba və narın un və qranulalar

0306

 

 

1

2

3

1.23.

Diri, təzə, soyudulmuş, dondurulmuş, qurudulmuş, duzlu və ya duzlu suya qoyulmuş balıqqulağıda və ya balıqqulağısız molyusklar; hisə verilməzdən əvvəl və ya sonra isti və emala qalmış və ya qalmamış hisə verilmiş çanaqlı və ya çanaqsız molyusklar; molyusklardan qida üçün yararlı qaba və narın un və qranulalar

0307

1.24.

Şəkər və ya digər şirinləşdirici maddələr əlavə edilmədən qatılaşdırılmamış süd və qaymaq

0401

1.25.

Şəkər və ya digər şirinləşdirici maddələr əlavə edilmiş qatılaşdırılmış süd və qaymaq

0402

1.26.

Qatılaşdırılmış və ya qatılaşdırılmamış, şəkər və ya digər şirinləşdirici maddələr əlavə olunmuş və ya olunmamış, dad-aromatik əlavələri edilmiş və ya edilməmiş, kakao, qoz və ya meyvələr əlavə edilmiş və ya edilməmiş ayran, çürümüş süd və qaymaq, yoğurt, kefir və digər fermentləşdirilmiş və ya qıcqırdılmış süd və qaymaq

0403

1.27.

Qatılaşdırılmış və ya qatılaşdırılmamış, şəkər və ya digər şirinləşdirici maddələr əlavə edilmiş və ya edilməmiş süd zərdabı; şəkər və ya başqa şirinləşdirici maddələr əlavə edilməklə və ya edilməməklə südün təbii komponentlərindən hazırlanan, başqa yerdə adları çəkilməyən və ya təsnif olunmayan məhsullar

0404

1.28.

Kərə yağı və digər süddən hazırlanmış yağlar; südlü pastalar

0405

1.29.

Pendirlərvəkəsmik

0406

1.30.

Qabıqlı, təzə, konservləşdirilmiş və ya suda bişirilmiş quş yumurtası

0407

 

 

1

2

3

1.31.

Təzə, qurudulmuş, suda və ya buxarda bişirilmiş, qəliblənmiş, digər üsulla dondurulmuş və ya konservləşdirilmiş, şəkər və ya digər şirinləşdirici maddələr əlavə edilmiş və ya edilməmiş qabıqsız quş yumurtası və yumurta sarısı

0408

1.32.

Təbiibal

0409 00 000 0

1.33.

Başqa yerdə adı çəkilməyən heyvan mənşəli yeyinti məhsulları

0410 00 000 0

1.34.

Donuz və ya qaban tükü; fırça məmulatlarının istehsalı üçün istifadə edilən porsuq tükü və ya digər tük; onların tullantıları

0502

1.35.

Heyvanların bütöv və ya hissələrlə, təzə, soyudulmuş, dondurulmuş,duzlu,duzlu suda, qurudulmuş və ya hisə verilmiş bağırsaqları, kisələri və mədələri (balıqlardan başqa)

0504 00 000 0

1.36.

Təmizlənmiş, dezinfeksiya edilmiş və ya saxlanma üçün emal olunmuş, lakin sonrakı emala məruz qalmamış lələklərlə və ya tüklə birlikdə quşların dərisi və başqa hissələri, lələklər və onların hissələri (kəsilmiş və ya kəsilməmiş kənarlarla) və pərğu; lələklərin və onların hissələrinin tozu və tullantısı

0505

1.37.

Emal edilməmiş, yağsızlaşdırılmış, ilkin emal olunmuş (formalaşdırılmamış), turşu ilə emal edilmiş və ya jelatini çıxarılmış sümüklər və buynuz özəyi; bu məhsulların tozu və tullantıları

0506

1.38.

Emal olunmamış və ya ilkin emal edilmiş, forma verilməmiş fil sümüyü, tısbağa zirehi, balina və ya digər dəniz məməlilərinin bığları, buynuzlar, maral buynuzları, dırnaqları, caynaqlar, dimdiklər; bu məhsulların tozu və qalıqları

0507

 

 

1

2

3

1.39.

Emal olunmamış və ya ilkin emal edilmiş mərcanlar və analoji materiallar; emal olunmamış və ya ilkin emal edilmiş, forma verilməmiş molyuskların, xərçəngkimilərin və ya dərisi tikanlıların çanaqları və zireh-ləri, mürəkkəbböcəyin skelet bığcıqları, bu məhsulların tozu və tullantıları

0508 00 000 0

1.40.

Təzə, soyudulmuş, dondurulmuş və ya qısamüddətli saxlanma üçün başqa üsulla emal olunmuş boz ənbər, qunduz ifrazatları, sivetta və muskus; şpanka; öd, o cümlədən quru öd; əczaçılıqda istifadə edilən vəzilər və heyvan mənşəli digər maddələr

0510 00 000 0

1.41.

Başqa yerdə adı çəkilməyən heyvan mənşəli məhsullar; 01 və ya 03-cü qruplarda göstərilən qida üçün yararsız ölmüş heyvanlar

0511

1.42.

Ovçuluq qənimətləri, müqəvvalar, o cümlədən taksidermik emal olunmuş və ya konservləşdirilmiş

0511-dən,

9601-dən,

9705 00 000 0-dan

1.43.

Bərk buğda (yalnız yem məqsədləri üçün)

1001 19 000 0-dan

 

1.44.

Yumşaq buğda (yalnız yem məqsədləri üçün)

1001 99 000 0-dan

1.45.

Çovdar (yalnız yem məqsədləri üçün)

1002 90 000 0-dan

1.46.

Arpa (yalnız yem məqsədləri üçün)

1003 90 000 0-dan

1.47.

Yulaf (yalnız yem məqsədləri üçün)

1004 90 000 0-dan

1.48.

Soya (yalnız yem məqsədləri üçün)

1201 90 000 0-dan

1.49.

Qarğıdalı (yalnız yem məqsədləri üçün)

 

1005 90 000 0-dan

1201 90 000 0-dan

1.50.

Toxum və meyvələrindən, xardal toxumlarından başqa yağlı bitkilərdən hazırlanan narın və qaba üyüdülmüş un (yalnız yem məqsədləri üçün)

1208-dən

1.51.

Baytarlıqda, heyvan yemində və ya analoji məqsədlər üçün istifadə edilən təzə və ya qurudulmuş, bütöv və ya xırdalanmış, doğranmış və ya döyülmüş bitkilər və onların hissələri (toxumlar və bar daxil olmaqla)

1211-dən

1

2

3

1.52.

Perqa, gültozcuqları

1212 99 950 0-dan

1.53.

Emal olunmamış, xırdalanmış və ya xırdalanmamış,

döyülmüş və ya döyülməmiş, preslənmiş və ya qranulalar formasında dənli bitkilərin küləş və samanı

1213 00 000 0

1.54.

Qranulalaşdırılmış və ya qranulalaşdırılmamış şalğam, yarpaq çuğunduru (manqold), yem meyvəköklüləri, ot, qarayonca, yonca, qəpikotu, yem kələmi, xaşa, çölnoxudu və analoji yem məhsulları

1214

1.55.

Propolis

1301 90 000 0-dan

1.56.

0209 və ya 1503 mal mövqeyində göstərilən piydən başqa, donuz piyi (əridilmiş donuz piyi daxil olmaqla) və ev quşunun piyi

1501

1.57.

1503 mal mövqeyində göstərilən piydən başqa, iribuynuzlu qaramal, qoyun və keçi piyi

1502

1.58.

Emulsiyaya çevrilməmiş və ya qarışdırılmamış və ya hər hansı başqa üsulla hazırlanmamışlyard-stearin, lyard-oyl, oleostearin, oleo-oyl və heyvan yağı

1503 00

1.59.

Kimyəvi tərkibi dəyişdirilmədən saflaş-dırılmış və ya saflaşdırılmamış balıq-lardan və ya dəniz məməlilərindən hazırla-nan piylər, yağlar və onların fraksiyaları

1504

1.60.

Yağ-tər və ondan alınan piyli maddələr (lanolin daxil olmaqla)

1505 00

1.61

Kimyəvi tərkibi dəyişdirilmədənsaflaşdırılmış və ya saflaşdırılmamış digər heyvan mənşəli piylər, yağlar və onların fraksiyaları

1506 00 000 0

1.62.

Tam və ya qismən hidrogenləşdirilmiş, yenidən eterifikasiya olunmuş, reeterifikasiya olunmuş və ya elaidinləşdirilmiş, saflaşdırılmamış və ya saflaşdırılmış, lakin sonrakı emala məruz qalmamış heyvan və ya bitki mənşəli piylər və yağlar və onların fraksiyaları

1516 10-dan

1

2

3

1.63.

Bitkidən hasil olan piylər və yağlar və onların fraksiyaları, yalnız baytarlıq və yem məqsədləri üçün

1516 20-dən

1.64.

Marqarin (bitki mənşəli marqarin istisna olmaqla); 1516 mal mövqeyində göstərilən qida üçün yararlı piylər və ya yağlar və ya onların fraksiyalarından başqa, heyvan və ya bitki piylərindən və ya yağlarından və ya bu qrupda təsnif olunmuş müxtəlif piy və ya yağ fraksiyalarından hazırlanmış qida üçün yararlı qarışıqlar və ya hazır məhsullar

1517-dən

1.65.

1516 mal mövqeyinin məhsullarından başqa, bişmiş, oksidləşdirilmiş, susuzlaşdırılmış, sulfolaşdırılmış, hava üfürülməsi ilə oksidləşdirilmiş, vakuumda və ya təsirsiz qazda qızdırılma yolu ilə polimerləşdirilmiş və ya ayrı üsulla kimyəvi strukturu dəyişdirilmiş heyvan və ya bitki mənşəli piylər və yağlar və onların fraksiyaları; başqa yerdə adları çəkilməyən, bu qrupun heyvan və ya bitki piylərindən və ya yağlarından və ya müxtəlif piylərin və ya yağların fraksiyalarından yalnız baytarlıq və yem məqsədləri üçün hazırlanan qida üçün yararsız qarışıqlar və ya hazır məhsullar

1518 00-dan

1.66.

Rənglənmiş və ya rənglənməmiş, saflaşdırılmış və ya saflaşdırılmamış arı və digər həşəratların mumu və spermaset

1521 90

1.67.

Ətdən, ət əlavələrindən və ya qandan hazırlanan kolbasalar və analoji məhsullar; onların əsasında hazırlanan hazır qida məhsulları

1601 00

1.68.

Ətdən, ət əlavələrindən və ya qandan hazırlanan hazır və ya konservləşdirilmiş digər məhsullar

1602

1.69.

Ətdən, balıqlardan və ya xərçəngkimilərdən, molyusklardan və ya digər su onurğasızlarından hazırlanan ekstraktlar və şirələr

1603 00

1

2

3

1.70.

Hazır və ya konservləşdirilən balıq; nərə balığı kürüsü və onun dənəciklərindən hazırlanmış əvəzedicilər

1604

1.71.

Tərkibində balıq, xərçəngkimilər, molyusklar və ya digər su onurğasızları, kolbasa,  ət, ət əlavələri, qan, 04-cü qrupun məhsulları və ya onların istənilən kombinasiyaları olan içlikli, isti emala məruz qalmış və ya qalmamış, yaxud hər hansı başqa üsulla hazırlanmış makaron məmulatları

1902 20-dən

1.72.

Tərkibində balıq, xərçəngkimilər, molyusklar və ya digər su onurğasızları, kolbasa,  ət, ət əlavələri, qan, 04-cü qrupun məhsulları və ya onların istənilən kombinasiyaları olan dənəvər, lopa və ya dənə şəklində, yaxud başqa üsulla emal olunmuş (narın və qaba üyüdülmüş un və yarma istisna olmaqla), əvvəlcədən suda bişirilmiş və ya başqa üsulla hazırlanmış dənli bitkilər (qarğıdalı dənələrindən başqa)

1904 20-dən

1.73.

Tərkibində balıq, xərçəngkimilər, molyusklar və ya digər su onurğasızları, kolbasa,  ət, ət əlavələri, qan, 04-cü qrupun məhsulları və ya onların istənilən kombinasiyaları olan tərəvəzlərin, meyvələrin, qoz-fındığın və ya bitkilərin digər hissələrinin emal məhsulları

20-ci qrupdan

1.74.

Heyvanların yemində istifadə edilən qeyri-aktiv mayalar, digər ölü birhüceyrəli mikroorqanizmlər

2102 20-dən

1.75.

Tərkibində balıq, xərçəngkimilər, molyusklar və ya digər su onurğasızları, kolbasa,  ət, ət əlavələri, qan və ya 04-cü qrupun məhsulları və ya onların istənilən kombinasiyaları olan hazır şorbalar, bulyonlar və onların hazırlanması üçün tədarüklər; homogenləşdirilmiş mürəkkəb hazır ərzaq məhsulları

 

2104-dən

1

2

3

1.76.

Yeyinti buzu istisna olmaqla, meyvə-giləmeyvə əsaslı və  meyvəli dondurmalar 

2105 00-dan

1.77.

Tərkibində balıq, xərçəngkimilər, molyusklar və ya digər su onurğasızları, kolbasa,  ət, ət əlavələri, qan və ya 04-cü qrupun məhsulları və ya onların istənilən kombinasiyasında olan ərinmiş pendirlər və digər hazır qida məhsulları

2106-dan

1.78.

Heyvan yemi məqsədləri üçün ətdən və ya ət əlavələrindən, balıqdan və ya xərçəngkimilərdən, molyusklardan və ya digər su onurğasızlarından hazırlanan, qida üçün yararsız narın və ya qaba üyüdülmüş un və qranulalar; cızdaqlar

2301

1.79.

Heyvan yemi məqsədləri üçün dənli və ya paxlalı bitkilərin ələnməsindən, döyülməsindən və ya digər şəkildə emal edilməsindən alınan qranulalaşdırılmış və ya qranulalaşdırılmamış kəpəklər, ələntilər və başqa qalıqlar

2302-dən

1.80.

Heyvan yemi məqsədləri üçün nişasta istehsalının qalıqları və analoji qalıqlar, çuğundur cecəsi, baqassa və ya şəkər qamışının puçalı və şəkər və ya barda istehsalının digər tullantıları, pivəbişirmə və ya şərabçəkmənin digər tullantıları, qranulalaşdırılmış və ya qranulalaşdırılmamış

2303-dən

1.81.

Heyvan yemi məqsədləri üçün soya yağının ekstraksiyası nəticəsində alınan üyüdülmüş və ya üyüdülməmiş, qranulalaşdırılmış və ya qranulalaşdırılmamış cecələr və bərk tullantılar

2304 00 000-dan

1.82.

Heyvan yemi məqsədləri üçün bitki piy və yağlarının ekstraksiyası nəticəsində alınan üyüdülmüş və ya üyüdülməmiş, qranulalaşdırılmış və ya qranulalaş-dırılmamış cecələr və bərk tullantılar, 2304 və ya 2305 mal mövqelərində təsnif edilən tullantılardan başqa

2306-dan

1

2

3

1.83.

Heyvan yemi üçün istifadə edilən, ayrı yerdə adları çəkilməyən və ya təsnif olunmayan qranulalaşdırılmış və ya qranulalaşdırılmamış bitki mənşəli məhsullar, bitki tullantıları və qalıqları və əlavə məhsullar

2308 00-dan

1.84.

Heyvan yemi üçün istifadə edilən məhsullar

2309-dan

1.85.

Baytarlıqda tətbiq edilən üzvi kimya birləşmələri

29-cu qrupdan

1.86.

Baytarlıqda tətbiq edilən əczaçılıq məhsulları

30-cu qrupdan

1.87.

Qarışıq və ya qarışdırılmamış, kimyəvi emal edilmiş və ya emal edilməmiş heyvan və ya bitki mənşəli gübrələr; heyvan və ya bitki mənşəli məhsulların qarışdırılması və ya kimyəvi emal edilmiş gübrələr

3101 00 000 0-dan

1.88.

Kazein, kazeinatlar və kazeinin digər törəmələri

 

3501-dən

1.89.

Albuminlər (quru məhsula hesablanmada 80 kütlə %-dən çox zərdab zülallarından ibarət olan, iki və ya çox zərdab zülallarının konsentratları daxil olmaqla), albuminatlar və digər albumin törəmələri

3502

1.90.

Jelatin (o cümlədən, düzbucaqlı, (kvadrat forma daxil olmaqla) təbəqələr şəklində, səthi emal olunmuş və ya olunmamış, boyanmış və ya boyanmamış) və jelatin törəmələri; balıq yapışqanı, digər heyvan mənşəli yapışqanlar, 3501 mal mövqeyində göstərilən kazein yapışqanlarından başqa

3503 00

1.91.

Peptonlar və onların törəmələri; ayrı yerdə adı çəkilməyən və ya daxil edilməyən digər zülali maddələr və onların törəmələri; dəridən və ya aşılanmaq üçün hazırlanan dəridən toz, xromlaşdırılmış və ya xromlaşdırılmamış

3504 00

 

 

1

2

3

1.92.

Baytarlıqda tətbiq edilən fermentlər, ayrı yerdə adları çəkilməyən və ya daxil edilməyən ferment preparatları

3507-dən

1.93.

Pərakəndə satış üçün forma və qablara qablaşdırılmış, yaxud hazır preparatlar və ya məmulatlar kimi təqdim edilmiş baytarlıqda tətbiq edilən insektisidlər, dezinfeksiyaedici və onlara analoji vasitələr qranulalaşdırılmamış kəpəklər, ələntilər və başqa qalıqlar

3808-dən

1.94.

Baytarlıqda tətbiq edilən mikroorqanizmlərin  yetişdirilməsi üçün qida mühitləri

3821 00 000 0-dan

1.95.

3002 və ya 3006 mal mövqelərindəki mallardan başqa, baytarlıqda tətbiq edilən altlıqlı diaqnostik və ya laborator reagentlər, altlıqlı və ya altlıqsız hazır diaqnostik və ya laborator reagentlər; sertifikatlaşdırılmış etalon materialları

3822 00 000 0-dan

1.96.

İribuynuzlu mal-qaranın (camış daxil olmaqla) və ya atlar fəsiləsi heyvanlarının tük örtüyü ilə və ya onsuz, ikilənmiş və ya ikilənməmiş dəriləri (təzə və ya duzlu, qurudulmuş, küllələnmiş, pikellənmiş ya da digər üsulla konservləşdirilmiş, lakin aşılanmamış, perqamentə hazırlanmamış və ya sonradan emal edilməmiş)

4101

1.97.

Emal edilməmiş, yun örtüyü ilə və ya onsuz, ikilənmiş və ya ikilənməmiş qoyun və ya quzu dəriləri (təzə və ya duzlu, quru, küllələnmiş, pikellənmiş və ya başqa üsulla konservləşdirilmiş, lakin aşılanmamış, perqamentə hazırlanmamış və ya sonradan emal edilməmiş) ,  XİFMN-in bu qrupa dair 1v qeydində sadalananlardan başqa

4102

 

 

1

2

3

1.98.

Digər emal olunmamış, tüklü örtüklə və ya onsuz, ikilənmiş və ya ikilənməmiş gönlər (təzə və ya duzlu, quru, küllələnmiş, pikellənmiş və ya başqa üsulla konservləşdirilmiş, lakin aşılanmamış, perqamentə hazırlanmamış və sonradan emal edilməmiş) , XİF MN-in bu qrupa dair 1b və ya 1v qeydlərində istisna edilən növlərdən başqa

4103

1.99.

Bağırsaqlardan (barama fibroinindən olan liflərdən başqa), sinyuqadan, kisəcikdən və ya vətərdən hazırlanan məmulatlar

4206 00 000 0

1.100.

Xam xəzlik dəri-xəz (xəz məmulatlarının hazırlanması üçün yararlı olan baş, quyruq, pəncə və digər hissə və ya kəsiklər daxil olmaqla), 4101, 4102 və ya 4103 mal mövqelərində təsnif edilən emal olunmamış gönlərdən başqa

4301

1.101.

Baramaqurdununaçılmağayararlıbaraması

5001 00 000 0

1.102.

Xamipək (eşilməmiş)

5002 00 000 0

1.103.

İpək tullantıları (açılmaq üçün yararsız barama, əyirmə tullantıları və didilmiş xammal daxil olmaqla)

5003 00 000 0

1.104.

Kardo və daraqla daranmaya məruz qalmamış yun

5101

1.105.

Zərif və ya qaba, kardo və daraqla daranmaya məruz qalmamış heyvan tükü

5102

1.106.

Əyirmə tullantıları daxil olmaqla, lakin didilmiş yun istisna olmaqla yunun, zərif və ya qaba heyvan tükünün tullantıları

5103

1.107.

Səyyar sirklər və səyyar heyvanxanaların tərkibində olan heyvanlar

9508 10 000 0-dan

1.108.

Zoologiya,  heyvanların anatomiyası və paleontologiyası üzrə kolleksiyalar və kolleksiya əşyaları

9705 00 000 0-dan

 

 

1

2

3

 

1.109.

İstismarda olmuş bütün növ heyvanların daşınması, yetişdirilməsi, müvəqqəti saxlanılması üçün avadanlıq və ləvazimatlar, həmçinin heyvan mənşəli  xammalın (məhsulun) nəqli üçün avadanlıq

3923-dən,

3926-dan,

4415-dən,

4416 00 000 0-dan,

4421-dən,

7020 00-dan,

7309 00-dan,

7310-dan,

7326-dan,

7616-dan,

8436 21 000 0-dan,

8436 29 000 0-dan,

8436 80 900 0-dan, 8606 91 800 0-dan,

8609 00-dan,

8716 39 800-dən

 

 

2. Fitosanitarnəzarətinə aid mallar

 

2.1.

Yüksəkfitosanitarrisklikarantinnəzarətindəolanməhsullar (karantinyüklər, karantinmateriallar, karantinmallar)

 

2.1.1.

Elmi-tədqiqat və bioloji mübarizə məqsədləri üçün canlı gənələr, nematodlar və həşəratlar

0106 41 000 0-dan

0106 49 000 0-dan

2.1.2.

Şaxələnmiş də daxil olmaqla, vegetativ durğunluq, vegetasiya və ya çiçəklənmə vəziyyətində olan soğanaqlar, kök yumruları, yumruvari köklər, kökyumru soğanaqlar, kökümsovlar; 1212 mal mövqeyində təsnif kasnı bitkisi və köklərindən başqa

0601

2.1.3.

Başqa canlı bitkilər (kökləri də daxil olmaqla), gövdəcik  və şitillər

 

0602

(0602 90 100 0-dan başqa)

2.1.4.

Buket düzəltmək üçün yararlı və ya dekorativ məqsədlər üçün kəsilmiş təzə güllər və qönçələr

0603 11 000 0-

0603 19 800 0

2.1.5.

Buket düzəltmək üçün yararlı və ya dekorativ məqsədlər üçün kəsilmiş qurudulmuş güllər və qönçələr 

0603 90 000 0

2.1.6.

Miladağacları

0604 20 200 0

1

2

3

2.1.7.

İynəyarpaqlıağaclarınbudaqları

0604 20 400 0

2.1.8.

Buketlər düzəltmək üçün yararlı və ya dekorativ məqsədlər üçün təzə, qurudulmuş,  sonrakı emala məruz qalmamış yarpaqlar, budaqlar və bitkilərin çiçəksiz və qönçəsiz başqa hissələri, otlar

0604 20 900 0-dan

0604 90 910 0-dan

2.1.9.

Təzə və ya soyudulmuş kartof

0701

2.1.10.

Təzəvəyasoyudulmuştomat

0702 00 000 0

2.1.11.

Təzə və ya soyudulmuş şalğamaoxşar soğan, soğan-şalot, sarımsaq, kəvər soğanı və digər soğanaqlı tərəvəzlər

0703

2.1.12.

Təzə və ya soyudulmuş baş kələm, gül kələm, daş kələm (kolrabi), yarpaq kələm və Brassica cinsli yeyilən analoji tərəvəzlər

0704

2.1.13.

Təzə və ya soyudulmuş kahı (Lactucasativa) və kasnı (Cichoriumspp) 

0705

2.1.14.

Təzə və soyudulmuş yerkökü, şalğam-turp, salat

çuğunduru (qırmızı çuğundur), keçisaqqalı, meyvəköklü kərəviz, qırmızı turp və başqa analoji yeyilən meyvəköklülər

0706

2.1.15.

Təzə və ya soyudulmuş xiyar və kornişonlar

0707 00

2.1.16.

Təzə və ya soyudulmuş, qabıqlı və ya qabığı təmizlənmiş paxlalı tərəvəzlər

0708

2.1.17.

Təzə və ya soyudulmuş digər tərəvəz

0709

2.1.18.

Şəkərqarğıdalı (Zea mays var. saccharata)

0712 90 110

2.1.19.

 Qabıqsız, təmizlənmiş və ya təmizlənməmiş, xırdalanmış və ya xırdalanmamış qurudulmuş paxlalı tərəvəzlər

0713

2.1.20.

Təzə, soyudulmuş və ya qurudulmuş, bütöv, dilimlənmiş və ya qranulalar  halında maniok,  maranta, səhləb (salep), yerarmudu və ya topinambur, şirin kartof və ya batat və yüksək nişasta və ya inulin tərkibli digər analoji  meyvəköklər və kökyumruları; saqo palmasının özəyi

0714-dən

1

2

3

2.1.21.

Təzə və ya qurudulmuş, qabıqlı və ya qabıqsız, pərdəsi soyulmuş və ya soyulmamış Hindqozu, Braziliya fındığı və keşyü fındığı

0801

2.1.22.

Təzə və ya qurudulmuş, qabıqlı və ya qabıqsız , pərdəsi soyulmuş və ya soyulmamış digər qoz-fındıq

0802

2.1.23.

Plantaynlar da daxil olmaqla, təzə və ya qurudulmuş bananlar

0803

2.1.24.

Təzə və ya qurudulmuş xurma, əncir, ananas, avokado, quayava, manqo,manqostan və ya qarsiniya

0804

2.1.25

Təzə və ya qurudulmuş sitrus meyvələri

0805

2.1.26.

Təzə və ya qurudulmuş üzüm

0806

2.1.27.

Təzə qovun (qarpız da daxil olmaqla) və papaya

0807

2.1.28.

Təzə alma, armudvəheyva

0808

2.1.29.

Təzə əriklər, albalı və gilas, şaftalılar (nektarinlər də daxil olmaqla), gavalı və göyəm

0809

2.1.30.

Qurudulmuş meyvələr, 0801-0806 mal mövqelərində təsnif edilən meyvələrdən başqa;  XİF MN-in 08-ci qrupunun qurudulmuş meyvə və qozların qarışıqları

0813

2.1.31.

Kofeinli və kofeinsiz qovrulmamış qəhvə

0901 11 000 0

0901 12 000 0

2.1.32.

Buğdavəmeslin

1001

2.1.33.

Çovdar

1002

2.1.34.

Arpa

1003

2.1.35.

Yulaf

1004

2.1.36.

Qarğıdalı

1005

2.1.37.

Düyü

1006

2.1.38.

Dənlikalış

1007

2.1.39.

Qarabaşaq, darı və bülbülotu toxumları; digər dənli bitkilər

1008

2.1.40.

Buğda unu və ya buğda-çovdar unu

1101 00

2.1.41.

Buğda və ya buğda-çovdar unundan başqa digər dənli bitkilərin unu

1102

2.1.42.

Yarma, qaba üyüdülmüş un və taxıl qranulaları

1103

 

 

1

2

3

2.1.43.

Taxıl, başqa üsullarla emal olunmuş (məsələn, dən pərdəsi təmizlənmiş, yastılaşdırılmış, lopa halına emal edilmiş, qabığı təmizlənmiş, yarma halında və ya

xırdalanmış), 1006 mal mövqeyində göstərilən düyüdən başqa; dənli bitkilərin bütöv, yastılaşdırılmış, lopa şəklində və ya döyülmüş rüşeymi

1104

2.1.44.

0713 mal  mövqeyində göstərilən qurudulmuş paxlalı tərəvəzlərdən hazır-lanan qaba və narın üyüdülmüş un və toz

1106 10 000 0

2.1.45.

Qovrulmuş və ya qovrulmamış səməni

1107

2.1.46.

Xırdalanmış və ya xırdalanmamış soya paxlaları

1201

2.1.47.

Qovrulmamış və ya hər hansı başqa üsulla hazırlanmamış, qabığı təmizlənmiş və ya təmizlənməmiş, xırdalanmış və ya xırdalanmamış yerfındığı

1202

2.1.48.

Kopra

1203 00 000 0

2.1.49.

Xırdalanmış və ya xırdalanmamış kətan toxumu

1204 00

2.1.50.

Xırdalanmış və ya xırdalanmamış raps və ya kolza toxumu

1205

2.1.51.

Xırdalanmış və ya xırdalanmamış günəbaxan toxumu

1206 00

2.1.52.

Digər yağlı bitkilərin xırdalanmış və ya xırdalanmamış toxumları və meyvələri

1207

2.1.53.

Toxum və meyvələrindən, xardal toxumlarından başqa yağlı bitkilərdən hazırlanan narın və qaba üyüdülmüş un

1208

2.1.54.

Əkin üçün toxumlar, meyvələr və sporlar

1209

2.1.55.

Əsasən ətriyyat, əczaçılıq və ya insek-tisid, funqisid və ya analoji məqsədlər üçün istifadə edilən təzə və ya qurudul-muş, bütöv və ya xırdalanmış, doğranmış və ya döyülmüş bitkilər və onların hissə-ləri (toxumlar və bar da daxil olmaqla)

1211

(1211 30 000 0,

1211 40 000 0-dan istisnaolmaqla)

2.1.56.

Şəkərçuğunduru

1212 91

2.1.57.

Toxumları da daxil olmaqla, keçibuynuzu  ağacının meyvələri

1212 92 000 0

1212 99 410 0

1212 99 490 0

1

2

3

2.1.58.

Kasnı  kökləri, ərik, şaftalı (o cümlədən, nektarin) və ya gavalı çəyirdəkləri və onların ləpələri

1212 94 000 0

1212 99 950 0-dan

2.1.59.

Qranulalar formasında olanlar istisna olmaqla, emal edilməmiş, xırdalanmış və ya xırdalanmamış, döyülmüş və ya döyülməmiş, preslənmiş dənli bitkilərin samanı və küləşi

1213 00 000 0-dan

2.1.60.

Qranulalaşdırılmamış şalğam, yarpaq çuğunduru (manqold), yem meyvəköklüləri, ot, qarayonca, yonca, qəpikotu, yem kələmi, xaşa, çölnoxudu və analoji yem məhsulları

1214-dən

2.1.61.

Pambıqtiftiyi

1404 20 000 0

2.1.62.

Əsasən süpürgə və fırşalarınhazırlanmasında istifadə edilən (məsələn, süpürgə darısı, piassava, sürülən ayrıqotu, istl) bağlama, dəstə və ya qalaq halında bitki mənşəli materiallar; ağac qabığı

1404 90 000 0-dan

4401 39 900 0-dan

2.1.63.

Bütöv və ya xırdalanmış, çiy və ya qovrulmuş kakao dənələri

1801 00 000 0

2.1.64.

Qabıq, nazik pərdə və kakaonun digər tullantıları

1802 00 000 0

2.1.65.

Taxıl və ya paxlalı bitkilərin ələnməsindən, döyülməsindən və ya digər şəkildə emal edilməsindən alınan qranulalaşdırılmamış kəpəklər, ələntilər və başqa qalıqlar

2302-dən

2.1.66.

Soya yağının ekstraksiyası nəticəsində alınan üyüdülmüş və ya üyüdülməmiş, qranulalaşdırılmamış cecələr və   bərk tullantılar

2304 00 000 0-dan

2.1.67.

Araxis yağının ekstraksiyası nəticəsində alınan xırdalanmamış və ya xırdalanmış, qranulalaşdırılmamış cecələr və digər bərk tullantılar

2305 00 000 0-dan

 

 

1

2

3

2.1.68.

2304 və ya 2305 mal mövqelərində təsnif edilən tullantılardan başqa, üyüdülmüş və ya üyüdülməmiş, qranulalaşdırılmamış bitki piy və yağlarının ekstraksiyası nəticəsində alınan cecələr və bərk tullantılar

2306-dan

2.1.69.

Tütünxammalı; tütüntullantıları

2401

2.1.70.

Torpaqvəqrunt

2530 90 000 0-dan

2.1.71.

Aqlomerasiya edilmiş və ya edilməmiş torf (torf qırıntısı daxil olmaqla)

2703 00 000 0

2.1.72.

Elmi-tədqiqat məqsədləri üçün canlı fitopatogen bakteriyalar, viruslar

3002 90 500 0-dan

3002 90 900 9-dan

2.1.73.

Qarışdırılmış və ya qarışdırılmamış, kimyəvi emal edilmiş və ya emal edilməmiş heyvan və ya bitki mənşəli gübrələr; heyvan və ya bitki mənşəli məhsulların qarışdırılması və ya kimyəvi emal edilməsi ilə alınmış gübrələr

3101 00 000 0

2.1.74.

Yanacaq oduncağı şalban, girdin, çırpı bağlaması formasında və ya analoji formalarda, oduncaq talaşası və ya yonqarı, aqlomerasiya olunmamış mişarağzı, ağac tullantıları və skrap

4401 10 000 0

4401 21 000 0

4401 22 000 0

4401 39

2.1.75.

Emal edilməmiş, qabığı soyulmuş və ya qabığı soyulmamış,  üst oduncağı yonulmuş və ya yonulmamış və ya qaba yonulmuş və ya yonulmamış meşə materialı

4403-dən

(4403 10 000 0

istisnaolmaqla)

2.1.76.

Çəllək oduncağı; yarılmış şalbanlar, ağacdan dirəklər və payalar, itilənmiş (sivri), lakin uzununa mişarlanmamış; çəlik, çətir və alətlər üçün dəstəklərin və digər analoji məmulatların istehsalında istifadə edilən, qaba yonulmuş, lakin yonulub hamarlanmamış, əyilməmiş və digər üsulla emal edilməmiş meşə materialı; qabığı soyulmuş və analoji oduncaq

4404

2.1.77.

Dəmir yolu və ya tramvay yolu üçün hopdurulmamış ağac şpalları

4406 10 000 0

 

 

1

2

3

2.1.78.

Uzununa mişarlanmış və ya yarılmış, təbəqələrə ayrılmış və ya qabığı soyulmuş, yonulmuş və ya yonulmamış, cilalanmış və ya cilalanmamış, 6 mm-dən çox qalınlığı olan  şalbanbaşı birləşmələri olan və ya olmayan meşə materialı

4407

2.1.79.

Profilli paqonaj halında (dişli, yarıqlı, zivanalı, kənarları yonulmuş, yarımdairə fiqurlu rəndələnmə şəklində birləşdirilmiş, fiqurlu və ya analoji) hər hansı bir çıxıntı, haşiyə və ya müstəvi çərçivəsində, rəndələnmiş və ya rəndələnməmiş, cilalanmış və ya cilalanmamış, şalbanbaşı birləşmələri olan və ya olmayan, boyanmış, dərmanlanmış, antiseptik və digər konservantlarla emal edilmişlər istisna olmaqla, pilomateriallar (döşəmənin parket örtüyü üçün plankalar və frizlər daxil olmaqla, quraşdırılmamışlar)

4409-dan

2.1.80.

Mal qismində gətirilən və ya ayrı bəyan edilən ağacdan hazırlanan yeşiklər, qutular, qablaşdırma səbətləri, barabanlar və analoji tara; ağacdan düzəldilən kabel barabanları; palletlər, altlıqlar və digər yükləmə lövhələri, ağacdan çənbərlər

4415-dən

2.1.81.

Boyanmış, dərmanla, antiseptik və digər konservantlarla emal edilmişlər istisna olmaqla, beton tökmək üçün taxtabənd

4418 40 000 0-dan

2.1.82

Baramaqurdununaçılmayayararlıbaraması

5001 00 000 0

2.1.83.

Zoologiya, botanika üzrə kolleksiyalar və kolleksiya əşyaları

9705 00 000 0-dan

2.2.

Aşağıfitosanitarrisklikarantinnəzarətindəolanməhsullar (katantinyüklər, karantinmateriallar, karantinmallar)

 

2.2.1.

Lələklərin və onların hissələrinin tozu və tullantısı

0505 90 000 0-dan

2.2.2.

Sümüklərin və buynuz özəyinin tozu və tullantıları

0506 90 000 0-dan

1

2

3

2.2.3.

Qurudulmuş, bütöv, doğranmış, dilimlənmiş, xırdalanmış və ya toz halında, lakin  sonrakı emala məruz qalmamış şalğamaoxşar soğan

0712 20 000 0

2.2.4.

Qurudulmuş, bütöv, doğranmış, dilimlənmiş, xırdalanmış və ya toz halında, lakin  sonrakı emala məruz qalmamış göbələklər

0712 31 000 0

0712 32 000 0

0712 33 000 0

0712 39 000 0

2.2.5.

Qurudulmuş tərəvəzlər, bütöv, doğranmış, dilimlənmiş, xırdalanmış və ya toz halında, lakin  sonrakı emala məruz qalmamış digər tərəvəzlər, tərəvəz qarışıqları

0712 90

(0712 90 110 istisnaolmaqla)

2.2.6.

Pərakəndə satış üçün qablaşdırılmış istisna olmaqla, qovrulmuş kofeinli qəhvə

0901 21 000 0-dan

2.2.7.

Pərakəndə satış üçün qablaşdırılmış istisna olmaqla, qovrulmuş kofeinsiz qəhvə

0901 22 000 0-dan

2.2.8.

Qəhvətoxumlarınınqabığı

0901 90 100 0

2.2.9.

Pərakəndə satış üçün qablaşdırılmış istisna olmaqla, yaşıl çay (fermentləşdirilməmiş)

0902 10 000 0

0902 20 000 0

2.2.10.

Pərakəndə satış üçün qablaşdırılmış istisna olmaqla, qara çay (fermentləşdirilmiş) və ya qismən fermentləşdirilmiş çay

0902 30 000 0

0902 40 000

2.2.11.

Pərakəndə satış üçün qablaşdırılmış istisna olmaqla, mate və ya paraqvay çayı

0903 00 000 0

2.2.12.

Pərakəndə satış üçün qablaşdırılmış istisna olmaqla, ədviyyatlar

0904-0910-dan

2.2.13.

Təmizlənmiş, ağardılmış və ya boyadılmış istisna olmaqla, əsasən toxuma üçün istifadə edilən bitki mənşəli materiallar (məsələn,bambuk, rotanq, qamış, cığ, söyüd, rafiya)

1401-dən

2.2.14.

Qranulalaşdırılmışistisnaolmaqla, tapioka

1903 00 000 0

2.2.15.

Ədviyyatlarınqarışığı

2103 90 900 0-dan

2.2.16

Palıd qozası və at şabalıdı

2308 00 400 0-dan

 

 

1

2

3

2.2.17.

Tərkibində xolin xloridi olan üzvi əsaslı heyvan yemi üçün istifadə edilən məhsullar

2309 90 950 0-dan

2.2.18.

Qranulalaşdırılmış istisna olmaqla, heyvan yemi üçün

istifadəediləndigərməhsullar

2309 90 990 0-dan

2.2.19.

Pərakəndə satış üçün qablaşdırılmış istisna olmaqla, xına və basma

3203 00

2.2.20.

İribuynuzlu mal-qaranın  (camış da daxil olmaqla), atlar fəsiləsi heyvanlarının, qoyun, quzu və digər heyvanların tük örtüyü ilə və ya onsuz,  ikilənmiş və ya  ikilənməmiş dəriləri (təzə və ya duzlu, qurudulmuş, küllələnmiş, pikellənmiş ya da digər üsulla konservləşdirilmiş, lakin aşılanmamış, perqamentə hazırlanmamış və ya sonradan emal edilməmiş)

4101-dən

4102-dən

4103-dən

2.2.21.

Uzununa mişarlanmış, təbəqələrə bölünmüş və ya qabığı soyulmuş,  rəndələnmiş və ya rəndələnməmiş, cilalanmış və ya cilalanmamış, 6 mm-dən çox qalınlığı olmayan şalbanbaşı birləşmələri  olan və ya olmayan, boyanmış,  dərmanla, antiseptiklə və digər konservantlarla emal edilmişlər istisna olmaqla, üz çəkmək üçün lövhələr (laylı oduncağı bölməklə alınan lövhələr də daxil olmaqla), yapışqanlı faner üçün və ya analoji laylı oduncaqlar üçün lövhələr və digər meşə materialları

4408-dən

2.2.22.

Boyanmış, dərmanla, antiseptiklə və digər konservantlarla emal edilmişlər istisna olmaqla, oduncaqdan boçkalar, kiçik boçkalar, çənlər, çəlləklər və çəllək taxtası da daxil olmaqla, digər çəllək məmulatları və onların hissələri

4416 00 000 0-dan

2.2.23.

Boyanmış, dərmanla, antiseptiklə və digər konservantlarla emal edilmişlər istisna olmaqla, pəncərələr, eyvan qapıları və onların çərçivələri

4418 10-dan

 

 

1

2

3

2.2.24.

Boyanmış, dərmanla, antiseptiklə və digər konservantlarla emal edilmişlər istisna olmaqla, qapılar və onların çərçivələri və astanalar

4418 20-dən

2.2.25.

Boyanmış, dərmanla, antiseptiklə və digər konservantlarla emal edilmişlər istisna olmaqla, taxtapuş qontu və çiləkəni

4418 50 000 0-dan

2.2.26.

Boyanmış, dərmanla, antiseptiklə və digər konservantlarla emal edilmişlər istisna olmaqla, zolaqlar və ya lent şəklində birləşdirilmiş və ya birləşdirilməmiş, hörgü materiallarından hörmələr və analoji məmulatlar; bitki materiallarındanpayəndazlar (ayaqaltılar), həsirlər, pərdələr, boyanmış, dərmanla, antiseptiklə və digər konservantlarla emal edilmişlər  istisna olmaqla

4601-dən

2.2.27.

Boyanmış, dərmanla, antiseptiklə və digər konservantlarla emal  edilmişlər  istisna olmaqla, bilavasitə hörmə materiallarından hazırlanmış səbətlər; boyanmış, dərmanla, antiseptiklə və digər konservantlarla emal edilmişlər  istisna olmaqla, lüfədən hazırlanan məmulatlar

4602-dən

2.2.28.

Deşilmiş və ya deşilməmiş büzməli kağız və karton

4808 10 000 0

2.2.29.

Büzməli kağızdan və ya büzməli kartondan  qutular, yeşiklər və karton qutular

4819 10 000 0

2.2.30.

İpək tullantıları (açılmaq üçün yararsız barama, əyirmə tullantıları və didilmiş xammal da daxil olmaqla)

5003 00 000 0

2.2.31.

Kardo və daraqla daranmaya məruz qalmamış,  yuyulmamış qırxılmış yun,  qırxılmaya qədər yuyulmuş daxil olmaqla

5101 11 000 0

2.2.32.

Zərif və ya qaba, kardo və daraqla daranmaya  məruz

qalmamışheyvantükü

5102

2.2.33.

Karbonlaşdırılmamış daraq ağzı yun və ya zərif heyvan tükü

5103 10 100 0

 

 

1

2

3

2.2.34.

Kardo və ya daraqla daranmaya məruz qalmamış pambıq lifi

5201 00

2.2.35.

Pambıq liflərinin tullantıları (əyirmə tullantıları və didilmiş xammal da daxil olmaqla)

5202

2.2.36.

Xam kətan və ya  emal edilmiş, lakin əyrilməmiş kətan; kətan darantısı və tullantısı (əyirmə tullantısı və didilmiş xammal da daxil olmaqla)

5301

2.2.37.

Xam və ya emal edilmiş, lakin əyrilməmiş çətənə (CannabmsSatmva L); çətənə darantısı və tullantısı (əyirmə tullantısı və didilmiş xammal daxil olmaqla)

5302

2.2.38.

Xam və ya emal edilmiş, lakin əyrilməmiş cut lifi və digər lifli toxuculuq lifləri (kətan, çətənə və ramidən başqa), onların darantı və tullantıları (didilmiş xammal da daxil olmaqla)

5303

2.2.39.

Xam və ya emal edilmiş, lakin əyrilməmiş hindqozu lifi, abaka (manil çətənəsi və ya Musa textilesNee), rami və ayrı yerdə adları çəkilməmiş və ya təsnif olunmamış digər toxumalı bitki lifləri; həmin liflərin eşmə, darantı və tullantıları (əyirmə tullantısı və didilmiş xammal daxil olmaqla)

5305 00 000 0

2.3.

Fitosanitarnəzarətinədüşənpestisidlər, biolojipreparatlarvəaqrokimyəvipreparatlar

 

2.3.1.

Bitki mühafizəsi üçün kolloid, üyüdülmüş kükürd

2503 00-dan

2802 00 000 0-dan

2.3.2.

Torpaqüçünmel

2509 00 000 0-dan

2.3.3.

Torpaq üçün dolomit unu

2518 10 000 0-dan

2.3.4.

Torpaq üçün üyüdülmüş gips

2520 10 000 0-dan

2.3.5.

Torpaq üçün əhəng, əhəng daşı unu

2522-dən

2521 00 000 0-dan

2.3.6.

Mergelvəçürüntü

2530 90 000 0-dan

2.3.7.

Torf, həmçinin torf əsaslı, torf və qum qarışığı əsasında, torf və gil qarışığı əsasında bitkilərin boy artımı üçün kompostlar 

2703 00 000 0-dan

1

2

3

2.3.8.

Torpaq üçün sulfat turşusu

2807 00 100 0-dan

2.3.9.

Torpaqüçünkalsiumxlorid

2827 20 000 0-dan

2.3.10.

Torpaqüçünnatriumbisulfit

2830 10 000 0-dan

2.3.11.

Torpaqüçünalüminiumsulfat

2833 22 000 0-dan

2.3.12.

Torpaqüçündəmirsulfat

2833 29 800 0-dan

2.3.13.

Torpaq üçün birəvəzli kalium fosfat

2835 24 000 0-dan

2.3.14.

Mikrobiolojikulturalarınəsasındaolanbitkimühafizəsiüçünbiolojipreparatlar

3002 90 500 0-dan

2.3.15.

Qarışıq və ya qarışdırılmamış, kimyəvi emal edilmiş və ya edilməmiş heyvan və ya bitki mənşəli gübrələr; məhsulların qarışdırılması və ya kimyəvi emal edilməsi ilə əldə edilən bitki və ya heyvan mənşəli gübrələr

3101  00  000  0-dan

2.3.16.

Mineral vəyakimyəviazotgübrələri

3102-dən

2.3.17.

Mineral vəyakimyəvifosforgübrələri

3103-dən

2.3.18.

Mineral vəyakimyəvikaliumgübrələri

3104-dən

2.3.19.

Tərkibində iki və ya üç qida elementi - azot, fosfor və kalium olan mineral və ya kimyəvi gübrələr; digər gübrələr;həb və ya digər analoji formalarda və ya brutto-çəkisi 10 kq-dan artıq olmayan bağlamalarda olan bu qrupun malları

3105-dən

2.3.20.

Bitkimühafizəsiüçüninsektisidlər

3808  91-dən

2.3.21

Bitkimühafizəsiüçünfungisidlər

3808  92-dən

2.3.22.

Herbisidlər, bitkilərin boyartımının qarşısını alan və tənzimləyən vasitələr

3808  93

2.3.23.

Baytarlıqda, tibdə və məişətdə istifadə edilənlər istisna olmaqla, dezinfeksiyaedici vasitələr

3808   94-dən

2.3.24.

Rodentisidlər

3808  99  100  0

2.3.25.

Yalnız bitki mühafizəsi üçün digər pestisidlər

3808 50 100 0-dan

3808 99 900 1-dən

3808 99 900 9-dan

2.3.26.

Tərkibində qidalandırıcı mikroelementlər və az miqdarda azot, fosfor və kalium elementləri olan aqrokimyəvi preparatlar; torpaq, qum və gil qarışığı

 

3824 90 970 9-dan

 

 

1

2

3

3. Sanitarnəzarətinə aid mallarınsiyahısı

3.1.

Duzlu, duzlu suda olan, qurudulmuş və ya hisə verilmiş ət və qidaya yararlı ət əlavələri; ətdən və ya ət əlavələrindən qida üçün yararlı olan qaba və narın üyüdülmüş un

0210

3.2.

Dondurulmuşbalıq

0303-dən

3.3.

Təzə, soyudulmuş və ya dondurulmuş balıq filesi və digər balıq əti (qiymə də daxil olmaqla)

0304-dən

3.4.

Duzlu və ya duzlu suda qurudulmuş balıq; hisə verilməzdən əvvəl və ya sonra isti və emala qalmış və ya qalmamış hisə verilmiş balıq; yeməkdə istifadə üçün yararlı qaba və ya narın balıq unu və qranulalar

0305-dən

3.5.

Balıqqulağıda və ya balıqqulağısız, diri, təzə, soyudulmuş, dondurulmuş, qurudulmuş, duzlu və ya duzlu suya qoyulmuş molyusklar;çanaqlı və ya çanaqsız, hisə verilməzdən əvvəl və ya sonra isti və emala qalmış və ya qalmamış hisə verilmiş molyusklar; molyusklardan qida üçün yararlı qaba və narın un və qranulalar

0307-dən

3.6.

Qatılaşdırılmamış və şəkər və ya digər şirinləşdirici maddələr əlavə edilməmiş süd və qaymaq

0401

3.7.

Qatılaşdırılmış və  şəkər və ya digər şirinləşdirici maddələr əlavə edilmiş süd və qaymaq

0402

3.8.

Qatılaşdırılmış və ya qatılaşdırılmamış, şəkər və ya digər şirinləşdirici maddələr əlavə olunmuş və ya olunmamış, dad-aromatik əlavələri ilə və ya onlarsız, kakao, qoz və ya meyvələr əlavə edilmiş  və ya edilməmiş  ayran, çürümüş süd və qaymaq, yoğurt, kefir və digər fermentləşdirilmiş və ya qıcqırdılmış süd və qaymaq

0403

 

 

1

2

3

3.9.

Qatılaşdırılmış və ya qatılaşdırılmamış, şəkər və ya digər

şirinləşdirici maddələr əlavə edilmiş və ya  edilməmiş süd zərdabı; şəkər və ya başqa şirinləşdirici maddələr əlavə edilmiş və ya edilməmiş, südün təbii komponentlərindən hazırlanan, başqa yerdə adları çəkilməyən və ya təsnif olunmayan məhsullar

0404

3.10.

Kərə yağı və digər süddən hazırlanmış yağlar, südlü pastalar

0405

3.11.

Pendirlərvəkəsmik

0406

3.12.

Quş yumurtası, konservləşdirilmiş və ya suda bişirilmiş

0407-dən

3.13.

Təzə, qurudulmuş, suda və ya buxarda bişirilmiş, qəliblənmiş, digər üsulla dondurulmuş və ya konservləşdirilmiş, şəkər və ya digər şirinləşdirici maddələr əlavə edilmiş və ya edilməmiş qabıqsız quş yumurtası və yumurta sarısı

0408

3.14.

Toxumluq və yem məqsədləri üçün istisna olmaqla, təzə və ya soyudulmuş kartof

0701-dən

(0701 10 000 istisnaolmaqla)

3.15.

Təzəvəyasoyudulmuştomat

0702 00 000 0

3.16.

Səpmə məqsədləri üçün istisna olmaqla, təzə və ya soyudulmuş şalğamaoxşar soğan, soğan-şalot, soğan-kəvər, sarımsaq və digər soğanaqlı tərəvəzlər

0703-dən

3.17.

Təzə və ya soyudulmuş baş kələm, gül kələm, daş kələm (kolrabi), yarpaq kələm və Brassica növlü yeyilən analoji tərəvəzlər

0704

3.18.

Təzə və soyudulmuş  yerkökü, şalğam, salat çuğunduru (qırmızı çuğundur), keçisaqqal, meyvəköklü kərəviz, qırmızı turp və başqa analoji yeyilən meyvəköklülər

0706

3.19.

Təzə və ya soyudulmuş xiyar və kornişonlar

0707 00

3.20.

Qabıqlı və ya qabığı təmizlənmiş, təzə və ya soyudulmuş paxlalı tərəvəzlər

0708

1

2

3

3.21.

 Təzə və ya soyudulmuş digər tərəvəzlər

0709

3.22.

Təzə və ya qurudulmuş, qabıqlı və ya qabıqsız pərdəsi soyulmuş və ya soyulmamış Hindqozu, Braziliya fındığı, keşyü fındığı

0801

3.23.

Təzə və ya qurudulmuş, qabıqlı və ya qabıqsız pərdəsi soyulmuş və ya soyulmamış digər qoz-fındıq

0802

3.24.

Plantayn daxil olmaqla, təzə və ya qurudulmuş banan

0803

3.25.

Təzə və ya qurudulmuş xurma, əncir, ananas, avokado, quayava, manqo və manqostan və ya qarsiniya

0804

3.26.

Təzə və ya qurudulmuş sitrus meyvələri

0805

3.27.

Təzə və ya qurudulmuş üzüm

0806

3.28.

Təzə qovun (qarpız da daxil olmaqla) və papaya

0807

3.29.

Təzəalmalar, armudlarvəheyvalar

0808

3.30.

Təzə əriklər, albalı və gilas, şaftalılar (nektarinlər də daxil olmaqla), gavalı və göyəm

0809

3.31.

Digərtəzəmeyvələr

0810

3.32.

Təzə və ya qaynayan suda, yaxud buğda isti emala məruz qalmış, dondurulmuş, şəkər və ya digər şirinləşdirici maddələr əlavə edilmiş və ya edilməmiş  meyvə və qoz-fındıq

0811

3.33.

Təzə, dondurulmuş, qurudulmuş və ya duzlu suda, yaxud kükürdlü suda və ya başqa müvəqqəti konservləşdirici məhlulda azmüddətli saxlanma üçün konservləşdirilmiş sitrus və ya qovun qabıqları (qarpız qabıqları da daxil olmaqla)

0814 00 000

3.34.

Qovrulmuş və ya qovrulmamış, kofeinli və ya kofeinsiz qəhvə; qəhvə qabığı və qəhvə dənəsinin qabığı; tərkibində hər hansı bir nisbətdə qəhvə olan qəhvə

əvəzediciləri

0901

3.35.

Aromatik dad əlavələri ilə və ya onlarsız çay

0902

1

2

3

3.36.

Qurudulmuş, doğranmış və ya döyülmüş Piper növlü istiot; capsicum və ya Pimenta növlü məhsul

0904

3.37.

Vanil

0905

3.38.

Darçın və darçın ağacının çiçəkləri

0906

3.39.

Mixək (bütöv meyvələr, çiçəklər, saplaqlar)

0907

3.40.

Cövüz, masisvəhil

0908

3.41.

Cirə (anis), badyan, razyana, koriandr, roma zirəsi, voloş zirəsi, zirə toxumları; ardıc giləmeyvələri

0909

3.42.

Zəncəfil, zəfəran, sarıkök, kəklikotu (kəkotu), dəfnə yarpağı, karri və sair ədviyyatlar

 

0910

3.43.

Yem məqsədləri üçün istisna olmaqla, buğda və meslin

1001 19 000 0-dan

1001 99 000 0-dan

3.44.

Yem məqsədləri üçün istisna olmaqla, çovdar

1002 90 000 0-dan

3.45.

Yem məqsədləri üçün istisna olmaqla, arpa

1003 90 000 0-dan

3.46.

Yem məqsədləri üçün istisna olmaqla, yulaf

1004 90 000 0-dan

3.47.

Yem məqsədləri üçün istisna olmaqla, qarğıdalı

1005 90 000 0-dan

3.48.

Düyü

1006 (1006 10 100

istisnaolmaqla)

3.49.

Toxumluq və yem məqsədləri üçün istisna olmaqla, qarabaşaq

1008 10 000 0-dan

3.50.

Yem məqsədləri üçün istisna olmaqla, darı

1008 29 000 0

3.51.

Toxumluq, texniki və yem məqsədləri üçün istisna olmaqla, digər dənli bitkilər

1008 50 000 0-dan

1008 60 000 0-dan

1008 90 000 0-dan

3.52.

Buğda unu və ya buğda-çovdar unu

1101 00

3.53.

Digərtaxılunu

1102

3.54.

Yarma, qaba üyüdülmüş un və dənli bitkilərin qranulaları

1103

3.55.

Narın və qaba üyüdülmüş kartof unu, tozu, lopaları, qranulaları

1105

 

 

1

2

3

3.56.

0713 mal mövqeyində göstərilən qurudulmuş paxlalı tərəvəzlərdən, 0714 mal mövqeyində göstərilən saqo palmasının özəyindən, meyvəköklülərdən və ya kökyumrularından və ya 08-ci qrupun məhsullarından hazırlanan qaba və narın üyüdülmüş un və toz

1106

3.57.

Qovrulmuş və ya qovrulmamış səməni

1107

3.58.

Nişasta; inulin

1108

3.59.

Bitki yağları və onların fraksiyaları

1507, 1508, 1509, 1510 00, 1511, 1512, 1513, 1514,

1515, 1516

3.60.

Marqarin; heyvan və ya bitki piylərindən və ya yağlarından və ya bu qrupda təsnif olunmuş müxtəlif piy və ya yağ fraksiyalarından hazırlanmış qida üçün yararlı qarışıqlar və ya hazır məhsullar

1517

3.61.

Yeyinti məqsədləri üçün digər piylər və yağlar

1518 00-dan

3.62.

Ətdən, ət əlavələrindən və ya qandan hazırlanan kolbasalar və analoji məhsullar; onların əsasında

hazırlananhazırqidaməhsulları

1601 00

3.63.

Ətdən, ət əlavələrindən və ya qandan hazırlanan hazır və ya konservləşdirilmiş digər məhsullar

1602

3.64.

Hazır və ya konservləşdirilmiş balıq; balıq kürüsü dənəciklərindən hazırlanmış nərə balığı kürüsü və onun əvəzediciləri

1604

3.65.

Şəkər qamışından və ya şəkər çuğundurundan alınan bərk vəziyyətdə şəkər və kimyəvi təmiz saxaroza

1701

3.66.

Kimyəvi cəhətdən təmiz laktoza, maltoza, qlükoza və fruktoza daxil olmaqla, bərk halda şəkərin digər növləri; dad-aromatik və ya boyayıcı maddələrsiz şəkər siropları; təbii balla qarışdırılmış və ya qarışdırılmamış süni bal, karamel kuleri

1702

 

 

1

2

3

3.67.

Tərkibində kakao olmayan şəkərdən hazırlanan qənnadı məmulatları (ağ şokolad daxil olmaqla)

1704

3.68.

Bütöv və ya xırdalanmış, çiy və ya qovrulmuş kakao dənləri

1801 00 000 0

3.69.

Qabıq, nazik pərdə və kakaonun digər tullantıları

1802 00 000 0

3.70.

Yağsızlaşdırılmış və ya yağsızlaşdırılmamış kakao-pasta

1803

3.71.

Kakao-yağ, kakao-piy

1804 00 000

3.72.

Şokolad və tərkibində kakao olan digər hazır ərzaq məhsulları

1806

3.73.

Səməni ekstraktı, uşaq qidası, undan, yarmadan, nişastadan və ya səməni ekstraktından hazır ərzaq məhsulları

1901-dən

3.74.

İsti emala məruz qalmış və ya qalmamış, içlikli (ətdən və ya digər məhsullardan) və ya içliksiz, yaxud hər hansı başqa üsulla hazırlanmış, yeməkdə istifadəyə hazır və ya hazır olmayan spagetti, makaron, əriştə, rajki, klyotsklar, ravioli, kannelloni, kuskus kimi makaron məmulatları

1902

3.75.

Dən, dənəcik və ya digər analoji formalarda nişastadan hazırlanmış tapioka və onun əvəzediciləri, lopa, qranulalar

1903 00 000 0

3.76.

Dənli bitkilərin toxumlarının və ya taxıl məhsullarının şişirdilməsi və ya qovrulması yolu ilə hazırlanmış (məsələn, qarğıdalı lopası)hazır ərzaq məhsulları; dənəvər şəklində və ya lopa və ya dənə şəklində, yaxud başqa üsulla emal olunmuş (narın və qaba üyüdülmüş un, yarma istisna olmaqla), əvvəlcədən suda bişirilmiş və ya başqa üsulla hazırlanmış, başqa yerdə adları çəkilməyən və ya təsnif olunmayan dənli bitkilər (qarğıdalı dənələrindən başqa)

1904

3.77.

Tərkibində kakao olan və ya olmayan çörək, unlu qənnadı

1905

 

 

1

2

3

 

məmulatları, pirojnalar, peçenye və digər çörək-bulka və unlu qənnadı məmulatları; əczaçılıq məqsədləri üçün istifadəyə yararlı vafli plastinaları, boş kapsulalar, bağlama üçün vafli həbləri, düyü kağızı və analoji məhsullar

 

3.78.

Sirkə və ya sirkə turşusu əlavə edilməklə konservləşdirilmiş tərəvəz, meyvə, qoz-fındıq və bitkilərin digər yeyilən hissələri

2001

3.79.

Sirkə və ya sirkə turşusu əlavə edilmədən hazırlanmış və ya konservləşdirilmiş pomidorlar

2002

3.80.

Sirkə və ya sirkə turşusu əlavə edilmədən hazırlanmış və ya konservləşdirilmiş göbələklər və yerdombalanı:

2003

3.81.

 Sirkə və ya sirkə turşusu əlavə edilmədən və ya əlavə edilməklə hazırlanmış və ya konservləşdirilmiş, dondurulmuş və ya dondurulmamış digər tərəvəzlər

2004

2005

3.82.

Şəkər vasitəsilə konservləşdirilmiş (şəkər şirəsi ilə hopdurulmuş, minalanmış və ya şəkərləşdirilmiş), başqa üsulla hazırlanmış və ya konservləşdirilmiş, o cümlədən şəkər və ya digər şirinləşdirici maddələr və ya spirt əlavələri olan və ya olmayan tərəvəzlər, meyvələr, qoz-fındıq, meyvə qabıqları və bitkilərin digər hissələri

2006 002008

3.83.

Şəkər və ya digər şirinləşdirici maddələr əlavə olunmuş cemlər, meyvə jelesi, marmeladlar, meyvə və ya qoz püresi, meyvə və ya qoz pastası, isti emal nəticəsində alınmış məhsullar

2007

3.84.

Qıcqırdılmamış və tərkibində spirt əlavəsi olmayan, şəkər və ya digər şirinləşdirici maddələr əlavə edilmiş və ya edilməmiş meyvə şirələri (üzüm şirəsi də daxil olmaqla) və tərəvəz şirələri

 

2009

 

 

1

2

3

3.85.

Qəhvənin, çayın və ya mate və ya paraqvay çayının ekstraktları, essensiyaları və konsentratları və onların əsasında olan hazır məhsullar; qovrulmuş kasnı və digər qovrulmuş qəhvə əvəzləyiciləri və ekstraktları, onların essensiyaları və konsentratları

2101

3.86.

Mayalar (aktiv və ya qeyri-aktiv); digər ölü birhüceyrəli mikroorqanizmlər (3002 mal mövqeyindəki vaksinlərdən başqa); hazır çörəkçilik tozları

2102

3.87.

Sousların hazırlanması üçün məhsullar və hazır souslar; dad əlavələri və qarışıq ədviyyatlar; xardal tozu və hazır xardal

2103

3.88.

Hazır şorba və bulyonlar və onların hazırlanması üçün tədarüklər; homogenləşdirilmiş mürəkkəb hazır ərzaq məhsulları

2104

3.89.

Tərkibində kakao olan və ya olmayan dondurma və digər yeyinti buz növləri

2105 00

3.90.

Başqa yerdə adları çəkilməyən və ya təsnif olunmayan ərzaq məhsulları

2106

3.91.

Şəkər və ya digər şirinləşdirici və ya dad-aromatik maddələr əlavə edilməmiş sular, həmçinin təbii mineral və ya süni minerallaşdırılmış qazlı sular 

2201-dən

3.92.

Şəkər və ya digər şirinləşdirici və ya dad-aromatik maddələr əlavə edilmiş sular, həmçinin mineral və qazlı

sularvədigərspirtsiziçkilər

2202

3.93.

Səmənipivəsi

2203 00

3.94.

Spirt qatılmışlar da daxil olmaqla, təbii üzüm şərabları; 2009 mal mövqeyində təsnif ediləndən başqa, üzüm suslosu

2204

3.95.

Vermutlar və bitki və ya aromatik ekstraktların əlavəsi ilə digər təbii üzüm şərabları

2205

3.96.

Denaturasiya olunmamış etil spirti, 80 həcm %-dən az spirt qatılığı ilə; spirtli tinkturalar, likörlər və digər spirtli

içkilər

2208

1

2

3

3.97.

Sirkəvəonunturşusundanalınanəvəzedicilər

2209 00

3.98.

Tütünxammalı

2401-dən

3.99.

Siqarlar, ucları kəsilmiş siqarlar, siqarilladan, tütündən və onun əvəzedicilərindən hazırlanan siqaretlər

2402

3.100.

Sənayedə emal olunmuş digər tütün və tütünün sənaye əvəzediciləri; "homogenləşdirilmiş" və ya "bərpa edilmiş" tütün; tütün ekstraktları və essensiyaları

2403

3.101.

Xörəkduzu

2501 00-dan

3.102.

Qida məqsədləri üçün sirkə turşusu

2915 21 000 0-dan

3.103.

Ətriyyat, kosmetik və tualet vasitələri

33-cü qrupdan

3.104.

Sabun; sabun kimi istifadə edilən üzvi səthi-aktiv maddələr və vasitələr, uzunsov, parçalar və ya fiqurlu formada məmulatlar, tərkibində sabun olan və ya olmayan; maye və ya krem halında dərinin yuyulması üçün vasitələr və üzvi səthi-aktiv maddələr və vasitələr, pərakəndə satış üçün bağlamalarda, tərkibində sabun olan və ya olmayan

3401

3.105

Səthi-aktiv vasitələr, yuyucu vasitələr (köməkçi yuyucu vasitələr daxil olmaqla) və tərkibində sabun olan və ya olmayan təmizləyici vasitələr

3402 20

3402 90

3.106

Jelatin (o cümlədən, düzbucaqlı, (kvadrat forma daxil olmaqla) təbəqələr şəklində, səthi emal olunmuş və ya olunmamış, boyanmış və ya boyanmamış) və jelatin törəmələri

3503-dən

3.107.

Baytarlıq və bitki mühafizəsi məqsədləri ilə istifadə edilənlər istisna olmaqla, insektisidlər

3808 50 000 0-dan

3808 91-dən

3.108.

Baytarlıq və bitki mühafizəsi məqsədləri ilə istifadə edilənlər istisna olmaqla, dezinfeksiyaedici vasitələr və onlara analoji vasitələr

3808 94-dən

3808 99 900-dan

 

 

1

2

3

3.109.

Yeyinti məhsullarının daşınması və ya qablaşdırılması üçün plastmasdan məmulatlar, tıxaclar, qapaqlar, qalpaqlar və tıxma üçün plastik kütlədən digər məmulatlar

3923-dən

3.110.

Plastmasdan yemək və mətbəx qabları, yemək və mətbəx ləvazimatları, digər ev məişət əşyaları və gigiyena və ya tualet əşyaları

3924-dən

3.111.

Kağız tualet salfetləri və ya üz salfetləri, dəsmallar və ya pelyonkalar və təsərrüfat-məişət və ya sanitariya-gigiyena təyinatlı digər kağız növləri

4803 00-dan

3.112.

Qida mayeləri üçün filtr kağızı və kartonu

4805 40 000 0-dan

3.113.

Xammalistisnaolmaqla, tualetkağızı

4818 10-dan

3.114.

Kağızdan, kartondan, sellüloz pambıqdan və sellüloz lifli parçadan hazırlanmış yeyinti məhsulları üçün karton qutular, yeşiklər, qutular, kisələr, paketlər və digər qablaşdırmatarası

4819-dan

3.115.

Poliqrafiyaməhsulları

49-cu qrupdan

3.116.

Uşaqlar üçün məhsullar (oyunlar, oyuncaqlar, ayaqqabı, paltar və s.)

 

61-ci qrupdan

62-ci qrupdan

64-cü qrupdan

95-ci qrupdan

3.117.

Yataqləvazimatları

63-cü qrupdan

3.118.

Ayaqqabı

64-cü qrup

3.119.

Farfordan və keramikadan yemək qabları, mətbəx qabları və digər təsərrüfat və tualet məmulatları

6911

6912 00

3.120.

Yeyinti məhsullarının saxlanılması, daşınması və ya qablaşdırılması üçün butullar, butulkalar, flakonlar, bardaqlar, küpələr, bankalar, ampulalar və digər şüşə tutumlar, konservləşdirilmə üçün şüşə bankalar; şüşədən qoruyucu tıxaclar, qapaqlar və digər analoji şüşə məmulatları

7010-dan

3.121.

Süfrə və mətbəx üçün şüşə qablar

7013-dən

3.122.

Konservbankaları

7310-dan

1

2

3

3.123.

Südməhsullarıüçünmehtərələr

7310-dan

7612-dən

3.124.

Qarametallardanyeməkxanavəmətbəxqabları

7323 -dən

3.125.

Misdən yeməkxana və mətbəx qabları

7418-dən

3.126.

Alüminiumdan yeməkxana və mətbəx qabları

7615-dən

 

3.127.

İçməli suyun, içkilərin süzülməsi və ya təmizlənməsi üçün,  o cümlədən qida sənayesi üçün avadanlıq və qurğular

8421 21-dən

 

 

 

Qeyd.Siyahıdanistifadəüçünmalın XİFMN üzrəkoduiləbirlikdəmalınadıvətəsvirinuyğunluğurəhbərtutulmalıdır.

 

Digər Xəbərlər

QƏZETİN ÇAP VERSİYASI

XƏBƏR LENTİ Bütün xəbərlər

DİQQƏT ÇƏKƏNLƏR

ÇOX OXUNANLAR

OXUCU MƏKTUBLARI

NƏŞRLƏRİMİZ

BAŞ REDAKTORDAN

Hamımızın Azərbaycan adlı bir Vətəni var! Qoynunda dünyaya göz açdığımız, minbir nemətindən dadıb isti qucağında boya-başa çatdığımız bu əvəzolunmaz diyar azərbaycanlı adını qürur və iftixarla daşıyan hər kəs üçün müqəddəs və ülvidir.
Müzəffər Ali Baş Komandan İlham Əliyevin rəhbərliyi ilə Azərbaycan Ordusu Vətən müharibəsində zəfər çalaraq erməni işğalçılarını kapitulyasiyaya məcbur etdi, düşməni qovaraq ərazi bütövlüyünə nail oldu.
Bununla da Azərbaycan yeni inkişaf dövrünə qədəm qoydu.
Bu dövrdə dünyada mürəkkəb və ziddiyyətli proseslər davam etməkdədir!
Hələ də dünyada ədalətsizliklər mövcuddur!
Hələ də dünyada ikili standartlar var!
Hələ də dünyada güclülər zəiflərin haqqını tapdalamaq istəyir!
Odur ki, biz daima güclü olmalıyıq.
Güclü olmağın əsas şərti isə bizim birliyimizdir!
Dünyanın harasında yaşamağımızdan, hansı sahədə çalışmağımızdan asılı olmayaraq, əlbir və əlaqəli fəaliyyət göstərməyi bacarmalıyıq.
Azərbaycan naminə, onun dünyada yeri, yüksək nüfuzu uğrunda daim birlikdə mübarizə aparmalıyıq.
Yalnız bu halda anamız Azərbaycanı qoruya, yüksəldə və hamımız üçün qürur mənbəyinə çevirə bilərik.
Ulu yurdumuzun adını daşıyan "Azərbaycan" qəzeti də bu amala xidmət edir.
Əziz azərbaycanlılar! Sizi Azərbaycan naminə, övladlarımızın firavan və xoşbəxt gələcəyi uğrunda əlbir və əlaqəli fəaliyyətə çağırıram!

TƏQVİM / ARXİV

Video